Under fliken Personalfrågor/Stipendier och utbyten finns annan relevant information om mobilitet, utbyten etc.
Under Forskningsfinansieringsfliken finns mer information om nationella och internationella forskningsfinansiärer, utlysning etc.
Doktorander vid SLU kan söka olika former av interna bidrag till resor, liksom bidrag från externa finansiärer.
För doktorander finns det olika former av resebidrag vars detaljer beskrivs nedan.
För att främja internationalisering under forskarutbildningen på SLU och de två första åren efteråt, finns tre fonder att söka medel från för internationella aktiviteter.
Forskarstuderande kan söka stipendium för kortare eller längre studiebesök, deltagande i internationella doktorandkurser och för konferenser eller workshops.
För den som har disputerat är medlen särskilt ämnade för den som avser att söka internationella forskarkontakter för en fortsatt akademisk karriär. Dessa fonder utlyses två gånger per år, med sista ansökningsdag 1 oktober och 28 februari. De fonder som är aktuella är:
SLU Fond för internationalisering av forskarutbildningen (FUR)
Enbart för doktorander vid SLU att söka.
Knut och Alice Wallenbergs Jubileumsfond
Denna fond är särskilt ämnad för att främja svensk forskning och medlen är främst ämnade för doktorander samt för disputerade upp till två år efter disputation.
Lennart Hjelms fond
Utlyses bara på vårens utlysning och skall främja internationalisering av forskning och forskarutbildning vid SLU. Från denna fond kan doktorander och disputerade upp till två år efter disputation söka medel för internationella aktiviteter.
Tillvägagångssätt
Alla fonder söks på ett och samma webbformulär under en månad på våren respektive hösten.
Här kan du ansöka om resebidrag.
Sista ansökningsdag för våren 2021 är 28 februari!
Kontakt: travelgrants@slu.se
Doktorander antagna till forskarutbildning vid SLU kan söka bidrag till rese- och övernattningskostnader vid deltagande i SLU-kurser eller NOVA-kurser. OBS: rese och logikostnader för deltagande i Enheten för pedagogisk utvecklings (EPU:s) pedagogiska kurser ersätts genom att fakturan från resebyrån konteras på Kostnadsställe: 1019999 och Projekt: 96110102.
Ansökan görs i förväg och ska innehålla en uppskattning av den förväntade kostnaden. Uppskattning av resekostnad ska göras utifrån de billigaste alternativen. Boendebidraget är högst 90 euro per natt i högst sex nätter. Endast faktiska kostnader upp till den godkända summan ersätts.
Ansökningarna behandlas löpande. Det finns inget sista ansökningsdatum. Om ansökan beviljas får den sökande ett skriftligt intyg på att Rådet står för resekostnader och eventuella logikostnader upp till en viss specificerad summa.
Vi rekommenderar att doktorandens institution står för kostnaderna till dess att kursen är avslutad. Därefter skickar institutionen en internfaktura baserad på de verkliga kostnaderna tillsammans med en kopia på doktorandens intyg om fullgjord kurs till Rådet för forskarutbildning (kostnadsställe 979).
Ansökan om bidrag skickas till Rådet för utbildning på forskarnivå (FUR), att. Lotta Hansson, Box 7070, 750 07 Uppsala
För mera information kontakta: Lotta Hansson, tel: 018-671014
Doktorander har inte stipendier från SLU utan från någon extern bidragsgivare och då gäller avtal som dessa parter avtalat med varandra. Stipendier från SLU regleras med ett rektorsbeslut. Dessa regler gäller för stipendier finansierade av externa finansiärer.
Under fliken Personalfrågor/Stipendier och utbyten finns annan relevant information om mobilitet, utbyten etc.
Under Forskningsfinansieringsfliken finns mer information om nationella och internationella forskningsfinansiärer, utlysning etc.
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Om medarbetarwebben • SLU:s fakturaadress • Om SLU:s webbplatser • Vid KRIS