Reservantagning till program på SLU

Senast ändrad: 09 oktober 2018

Reservantagningen till program på SLU sköts av antagningen vid SLU. Så här går reservantagningen till:

1. All reservantagning till program sker via e-post.
  2. De reservplacerade får meddelande om hur reservantagningen går till och under vilka datum det gäller i sina antagningsbesked efter urval 2.
  3. Efter urval 2 skapar vi listor i Excel baserade på urvalsresultatet.
  4. Vi kallar reserver två veckor före och två veckor efter programstart. Undantaget är Veterinärprogrammet där reservantagningen avslutas en vecka efter programstart.
  5. Den som är antagen eller reservplacerad och inte längre vill ha sin plats ska tacka nej på www.antagning.se
  6. När vi får in ett återbud/nej tack noterar vi det i listan för aktuellt program. Vi kollar sedan om det i enlighet med antagningstalet ska kallas någon reserv.
  7. Vi skickar ett standardiserat e-brev till reserven som står på tur att kallas som ska besvaras inom 24 timmar. Uteblivet svar tolkas som nej tack.
  8. Om den kallade reserven tackar ja till programmet skickar vi en bekräftelse till studenten samt till de kontaktpersoner som angivits av fakulteten
Fakta:

Viktigt att veta:

• Skicka inskannade uppropslistor till antagning@slu.se så snart som möjligt efter uppropet. Märk e-posten med vilket program det gäller i ämnesfältet.
  • Alla återbud/nej tack måste kommuniceras till antagning@slu.se. Detta är för att vi ska veta om vi behöver kalla reserv eller inte.
  • Vi kallar reserver i strikt turordning i respektive urvalsgrupp.

Antagningen

Fråga oss om: behörighet och urval om du har sökt program eller kurser på SLU.

Kontakta antagningen via epost till antagning@slu.se eller genom kontaktformuläret.

Telefontider
måndag 10-12