SciFest – Uppsalas vetenskapsfestival

Senast ändrad: 18 juli 2019
bild UU.jpg

SciFest är en vetenskapsfestival där nyfikna i alla åldrar kan prova på och få smakprov på forskning och dess tillämpningar inom alla vetenskaps- områden. SciFest bjuder på en unik möjlighet för dig som är forskare att väcka unga människors nyfikenhet och lust att förstå och ta reda på mer.

SciFests kärna är att erbjuda en stor mängd prova-på-aktiviteter i form av workshops och drop-in aktiviteter. Besökarna ska bli nyfikna på vetenskap och vilja lära sig mer.

Syftet med SciFest

Syftet med SciFest är att få unga människor att ställa de stora frågorna, ta del av den senaste forskningen, testa sig fram och upptäcka hur roligt och intressant det är med vetenskap.

Många av de som medverkar i programmet är studenter, unga forskare och innovatörer som lättare kan bidra till att inspirera andra unga.

SciFest 2019

SciFest hålls i Fyrishovs Multihallar 7-9 mars 2019.
Förra året var besökarantalet 8600 st, varav 4800 st på lördagen.

Festivalens främsta målgrupp är unga och de första två dagarna är vikta för inbokade mellanstadie-, högstadie- och gymnasieklasser. 
Den tredje dagen är öppen för allmänheten.

Kom och delta! 

Du är hjärtligt välkommen att komma och inspirera med din forskning!

Utställare kan man välja mellan att arrangera en bokningsbar workshop eller en icke-bokningsbar aktivitet som pågår non-stop.

Den bokningsbara workshopen är indelad i bokningsbara pass på torsdag och fredag, medan lördagen består av spontanbesök. 

Hur en workshop går till rent praktiskt är upp till dig. En rekommendation är att inte ha kortare workshops än 30 minuter, och kanske inte längre än 45 minuter. Eftersom SciFest riktar sig mot en yngre målgrupp så rekommenderar vi att minst en person i utställningen kan prata svenska.

Monterytan är 25 kvm (5 x 5 m). Bord, stolar, el, belysning och wi-fi ingår.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Hur anmäler jag mitt intresse?

Att delta som utställare på SciFest brukar vara mycket roligt och givande!

Sista dag för anmälan är den 14 januari 2019.

SLU på SciFest 2018

Artikel om SciFest 2018 i Resurs
SLU nyhet från SciFest 2018
SLU Future Foods program från SciFest 2018


Kontaktinformation

Rebecca Rikner, evenemangskoordinator
Kommunikationsavdelningen, SLU  

rebecca.rikner@slu.se 
018-67 24 01, 072-21 23 795

Sidansvarig: rebecca.rikner@slu.se