Kontakt
ulf.westerlund@slu.se, 018 67 2057, 072 4506696
Denna meny har länkar till stöd relaterat till SLU:s större finansiärer. Alla finansiärer fr.o.m. 2010 leder till excellistor med SLU:s externfinansiering som helhet fr.o.m. 2010.
Menyn "Generellt stöd" har länkar till stöd som är relevant för mer än en finansiär.
Prisma är en gemensam portal för forskningsråden Formas, Forte och Vetenskapsrådet. Fr.o.m. 2020 används Prisma även av Naturvårdsverket och Rymdstyrelsen.
Denna meny har länkar till stöd för externfinansiering som är relevant för mer än en finansiär. Länkar till finansiärsspecifikt stöd finns i menyn "Finansiärer".
Denna meny har länkar till utbildningar och informationstillfällen om externfinansiering.
Denna meny har länkar till några av de enheter och grupper på SLU som jobbar med universitets- eller fakultetsgemensamt stöd till externfinansiering. Stöd till externfinansiering ingår också i flera av de administrativa roller som finns på respektive institution.
Jordbruksverket är den myndighet i Sverige som ansvarar för förvaltning inom jordbruk, fiske, rennäring och landsbygd med målsättningen att Sverige ska kunna producera mat på ett hållbart och lönsamt sätt, samt bidra till en god djurvälfärd och en levande landsbygd. Jordbruksverket arbetar huvudsakligen mot tre mål:
Jordbruksverket ansvarar även för att betala ut pengar från EU-fonder till olika stödmottagare, vilka inkluderar Europeiska garantifonden för jordbruket, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Europeiska havs- och fiskerifonden, Europeiska regionala utvecklingsfonden och Europeiska socialfonden, samt ansvarar för krisberedskap inom lantbrukssektorn.
Jordbruksverket finansierar forskning och innovation, men kommer även med regelbundna utlysningar om samarbeten och kompetensutveckling. I de allra flesta fallen finansernas stöd från Jordbruksverket via något av följande program:
Jordbruksverket kommer även med tematiska utlysningar om stöd, som bäst följs via myndighetens websida ”Tillfälliga stöd och utlysningar”, se länk nedan.
För huvuddelen av Jordbruksverkets finansiering (som är EU-baserad) gäller särskilda regler, se länk till "Jordbruksverkets krav för ansökan och redovisning av projekt" nedan. För övrigt gäller fulla kostnaden enligt regleringsbrev.
Ansökningar till Jordbruksverket skickas in via myndighetens egen e-tjänst.
Ansökningarna följer ingen specifik mall, format och innehåll måste anpassas efter instruktionerna för respektive stödform eller utlysning. Mallar för budget och uträkning av indirekta kostnader kan laddas ner via Jordbruksverkets webbsidor, ofta direkt länkade från de aktuella sidorna för respektive stödform eller utlysningstext. I utlysningstexten finns vanligtvis även information om vilka bedömningskriterier som kommer att användas vid utvärdering av ansökan.
Stöd med utformning av projektbudget ges i första hand av institutionernas ekonomiadministratörer. Använd SLU:s projektkalkyl för att göra en projektbudget. Allmän rådgivning kan även sökas hos Grants Office.
Tydliga instruktioner för hantering och rapportering av alla stödformer finns på Jordbruksverkets hemsida. Generella regler hittar du under ”Jordbruksverkets krav för ansökan och redovisning av projekt (word)".
Beräkning av indirekta kostnader 2016-2018 finns i Ekonomimeddelande 2019:4. Bakgrund till detta finns i word-dokument som nås via länk ovan.
ulf.westerlund@slu.se, 018 67 2057, 072 4506696
Tillfälliga stöd och utlysningar
Jordbruksverkets krav för ansökan och redovisning av projekt
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Om medarbetarwebben • SLU:s fakturaadress • Om SLU:s webbplatser • Vid KRIS