Presentationsmall (ppt)

Senast ändrad: 25 november 2020
Powerpointmallens startsida i aulan i Uppsala.

SLU-mallen för Powerpoint-presentationer finns inlagda i ppt-programmet i din standard-pc. Har du Mac eller annan pc får du hämta mallarna här nedan. Här hittar du också en användarguide och en SLU-presentation.

Använd SLU:s gemensamma mallar

Välj widescreen eller standard 4:3 beroende på var du ska prata och vilken utrustning som lokalen har. Widescreen finns i de flesta SLU-lokaler, men ska du någonstans där du tror att det inte finns kan det vara säkrast att välja 4:3. Annars blir bilden förvrängd.

SLU-standard-pc: hitta mallarna i Powerpointprogrammet

Du som har en SLU-standard-pc från SLU hittar ppt-mallarna direkt i programmet Powerpoint. Öppna Powerpoint, då ska du komma in i fliken "Anpassad installation". Leta upp mappen "Personal", öppna den och välj vilken vidd och språkversion du vill ha på din mall.

OBS! att programmet lämnar de senast använda mallarna vid sidan av Personalmappen, så det kan hända att du där hittar inaktuella mallar. Klicka därför på Personal så får du upp nu gällande mallar! 

Mac och pc: hitta mallarna här

Om du inte har en standard-pc eller har en Mac, måste du hämta mallarna via länkarna här nedan. De engelska mallarna hämtas på den engelska versionen av denna sida.

Användarguide och mall widescreen och 4:3

Så här ser Titel- och kapitelmallsidan ut i SLU:s powerpointmall. Den använder du för att skriva in titeln på ditt föredrag. Du kan också använda den för att skriva in ett avsnitts rubrik på.
Så här ser Dispositionsmallsidan ut i SLU:s powerpointmall. Här skriver du in dina olika avsnitt i föredraget eller olika punkter i mötet.
Så här ser mallsidan Text, kil och stor utbytbar bild ut i SLU:s powerpointmall. Den kan du använda för att skriva punkter på. Om den förvalda bilden inte passar kan du lägga in en egen. Du kan även byta färg på kilen.
Så här ser startsidan i SLU:s Powerpoint-mall ut i aulan i Uppsala.
Så här ser mallsidan Avslutande sida ut i SLU:s powerpointmall. Där kan du skriva dina kontaktuppgifter och kanske något du vill att åhörarna ska bära med sig när de går därifrån.

Tekniska råd finns i Powerpoint-programmet

För att få råd om olika moment i Powerpoint gå till det lilla frågetecknet (?) i övre högra hörnet eller tryck på F1 när du har öppnat programmet. Då får du upp en ruta med PowerPoint-hjälp med instruktioner för olika moment:

Praktiska tips om att göra bra presentationer

Fakta:

SLU-presentation och bildspel klara att använda

  • SLU-presentation (ppt)- färdig presentation om SLU övergripande som du kan komplettera med mer specifika bilder om din egen verksamhet. Du hittar presentationen även i Powerpoint-programmet. Välj Anpassad installation/Personal/OmSLU-presentationer.
  • Bildspel med SLU-bilder (ppt) – blandade fotografier från verksamhet, miljöer och detaljer att använda i pauser vid och inför event.
Sidansvarig: nora.adelskold@slu.se