Profilprodukter

Senast ändrad: 07 december 2020
profilprodukter tygkasse reflex nyckelband

SLU:s profilprodukter och -kläder synliggör vårt varumärke och är ett led i marknadsföringen av SLU. De ger en signal om vad SLU är och ska bidra till att stärka bilden av universitetet.

Beställning i Proceedo

Se sortimentet och beställ profilprodukter här >>

Klickar du på länken kommer du direkt till Proceedo efter att du har loggat in med ditt AD och lösenord. 

Sidan öppnas i ett nytt fönster. Har du pop-up-fönster blockerat, inaktivera blockering innan du börjar din beställning. Klicka dig vidare till rubriken Inköp och sedan Profilprodukter. Du som är behörig beställare kan också göra en beställning. 

Alla inköp där SLU bekostar produkten ska göras via Proceedo. Inköp för privat bruk görs med kreditkort hos servicecenter i Uppsala, Umeå och Alnarp.

Är du inte beställare i Proceedo och vill göra inköp?

Be en kollega på din avdelning som har behörighet, dvs. är beställare i Proceedo, att göra inköpet! Det är även möjligt att gå en utbildning i Proceedo för att bli beställare, se mer info här https://internt.slu.se/proceedoutbildning.

Tre brickor föreställande ett par påfågelöga-fjärilar, en orre samt en röding, målade av konstnären Roland Jonsson som också är hedersdoktor vid SLU sedan 2016..
Tre brickor föreställande röding, påfågelöga och orre. Brickornas motiv är målade av konstnären Roland Jonsson. Roland blev hedersdoktor vid SLU 2016 och har under några år målat och designat Nobeldiplomen åt Kungliga Vetenskapsakademien. På brickornas baksida finns SLU:s logotyp, en kort text om universitetets verksamhet samt en kort text om konstnären.
Bild på två burkar med honung från SLU:s forskningsanläggning i Röbäcksdalen. Burkarna har gul text på mörkgrön botten. Den vänstra burken har text på svenska och den högra har text på engelska.
Små burkar (75 gram) med honung från SLU:s forskningsstation i Röbäcksdalen. På burken finns kortfattad info om både Röbäcksdalens verksamhet och resten av SLU:s forskning och undervisning inom bihälsa. Burkarna finns med etiketter på svenska eller engelska.
Bild på mörkgrön basebollkeps med röd kant på skärmen, SLU i vit text med grön kant framtill.
Mörkgrön keps i 100% återvunnen polyester. Bokstäverna SLU i vitt med gröna broderade kanter på kepsens framsida. Textiletikett med SLU;s logotyp placerad baktill på kepsen. Skärmen har röd kant. One size.
Linjerat spiralblock med SLU-tryck på omslaget.
Linjerat spiralblock, A4. 50 blad/block. 90 g vitt obestruket papper. Miljömärkt, Svanengodkänd produkt.
Några exempel på SLU:s profilprodukter: T-shirt, papperskasse med snöre, termos, kort med kuvert och USB-minne. Hela utbudet ser du när du loggar in i Proceedo.
Bild på SLU-tygpåse i naturvit bomull med grönt profilerande tryck, grönt nyckelband med SLU-logotyp och vit reflex med logotyp och varumärkeslöfte.
Tygpåse, reflex och nyckelband från SLU. Reflexen är PVC-fri och kan lätt kan fästas på exempelvis en ryggsäck, väska eller på blixtlås på jackan. Det gröna nyckelbandet med logotyp är tillverkat av återvunnen PET. Tygkasse med en grön SLU-illustration är gjord av fint kanvastyg. Kassen är 100% hållbart producerad, tillverkad i enlighet med de högsta sociala, etiska och miljömässiga certifieringar i världen: GOTS, Fairtrade, EU-Blomman, SA8000, Neutral® Responsibility™ och Öko-Tex.

Så gör du din beställning

Beställ i god tid om du behöver produkten till ett specifikt datum. Först när din chef attesterat köpet i Proceedo skickas beställningen vidare och sedan tar det ca 1–3 dagar innan produkten kan hämtas ut. Skulle varan vara slut i lager får du besked om den kommer tas in i sortimentet igen och i så fall när.

Vid beställningen i Proceedo väljer du den ort du vill hämta ut produkten på. Arbetar du på annan ort än Uppsala, Umeå och Alnarp beställer du via Uppsala för vidare leverans.

Leverans

Du får ett mejl om när du kan hämta ut produkten antingen i servicecenter eller på repro (beroende på produkt). För att hämta produkten ska du visa ordersidan (via mobil eller utskriven) från Proceedo som har ett ordernummer som börjar med PO.

Profilprodukter utöver sortimentet

Vid större event som till exempel konferenser kan man behöva ta fram fler produkter än de som finns i SLU:s bassortiment. Här följer några råd för hur du gör då.

Inköp genom ramavtal

SLU följer ett statligt ramavtal för profilprodukter och använder Kammarkollegiets ramavtal för profil- och presentartiklar.  

Välj hållbara produkter

  • SLU med sin forskning, utbildning och fortlöpande miljöanalys vill reflektera bilden av ett hållbart samhälle. Idag finns många profilprodukter som har både miljö-, energi- samt rättvisemärkningar i olika kombinationer.
  • SLU är ett livsmedelsuniversitet, ska du skaffa ätbara profilprodukter bör du tänka en gång extra på innehållet i produkten du överväger. Innehåller den kritiserade tillsatser (aspartam, sukralos etc) eller många färgämnen (E-ämnen) som har en historia av att vara allergena?
  • Ur varumärkesbyggande perspektiv är det med korrekt att skaffa profilprodukter med högre kvalitet som håller längre, vilket speglar en medvetenhet kring resurshushållning. Att ha SLU som varumärke på en profilprodukt som både är rolig och nyttig ger bra feedback (ex. att dela ut SLU:s figurreflexer på studentmässorna under hösten då det är mörkt och folk inte skaffat några sådana ännu).

Märkning av produkterna

Ett budskap på profilprodukten kan leda till att den får mer uppmärksamhet och göra den unik, men tänk på att hålla isär logotypen och kampanjbudskap eller ett projekts namn. SLU:s logotyp får inte heller placeras ihop med egna godkända märken i samma storlek. 

Är produkten vit används logotypen i färg. Har produkten någon annan färg användas svart eller vit logotyp. Logotypen får även återges i 80 %, 60 %, 40 % och 20 % svart.

Alla profilprodukter ska bära SLU:s logotyp om det är tekniskt möjligt. Minsta storlek är 9x9 mm. Om det inte är möjligt  ska den ersättas av texten "Sveriges lantbruksuniversitet/Swedish University of Agricultural Sciences".

SLU:s logotyp kan tryckas, broderas, stansas, präglas, osv. Producenterna efterfrågar då filformatet vektoriserad eps.

Ladda ned SLU:s logotyp

Kontakta gärna kommunikationsavdelningen om du behöver råd eller för att stämma av att produkten följer riktlinjerna för den grafiska profilen.

Märkning av tjänstebilar

Behöver du märka en av SLU:s tjänstebilar med SLU:s logotyp så finns dekaler i svart eller vitt att hämta på SLU:s servicecenter, gratis.

Produkter tillverkade inom SLU som profilprodukt?

Inom SLU tillverkas en del produkter som med fördel kan användas för att profilera vårt universitet och sprida kunskap om vad vi gör. Det är viktigt att dessa är i enlighet med SLU:s värderingar och strategi. De ska till exempel reflektera bilden av ett hållbart samhälle liksom hålla god kvalitet.

Rapsolja i glasflaska med petroleumblå etikett och gula bokstäver. Hela etiketten visas även enskilt. Där finns SLU:s logotyp och information om SLU med hänvisning till www.slu.se/reps. Utsnitt på denna webbsida visas även i bildkollaget.

Exempel på rapsolja som producerats inom SLU och sålts som profilprodukt. Utformningen på etiketten följer SLU:s grafiska profil med en tydlig avsändare och har även en hänvisning till mer information på webben.

Centrala inköp

Enstaka egentillverkade produkter, med stor efterfrågan, kan tas in centralt av SLU. Då hanteras de tillsammans med SLU:s övriga sortiment och blir tillgängliga för hela SLU. I detta fall finansieras produktionen med centrala medel och kommunikationsavdelningen formger etiketter, förpackningen eller motsvarande. Osålda produkter tillfaller SLU centralt.

Testa produkt på egen bekostnad

Om det finns en egen finansiering finns det även möjlighet att testa försäljningen av nya egentillverkade produkter tillsammans med SLU:s sortiment under en begränsad tid. Förfrågan görs till kommunikations­avdelningen. SLU kan då sälja och tillhandahålla produkten tillsammans med SLU:s övriga profil­produktssortiment. Det sker på SLU Servicecenter, i Proceedo samt på medarbetar­webben. Lagerhållning och frakt mellan SLU:s orter ingår. Påslag för denna hantering läggs till på inköps­priset. Produkter som inte säljs återförs till producenten.

Enhetlig utformning

SLU:s profil ska vara tydlig och kännas igen på våra produkter. För egentillverkade produkter som ingår i SLU:s sortiment gäller därför följande:

  • SLU ska vara ensam avsändare och SLU:s logotyp ska användas.
  • Profilprodukten ska vara gångbar för hela SLU.
  • Formgivningen ska höra ihop med tidigare produkter i kollektionen.
  • Profilprodukten ska stimulera så kallade snackisar, något att prata kring. Hänvisning ska finnas för mer information och SLU:s koppling till produkten.

Kontakta oss om du vill tillverka egna profilprodukter 

SLU Administrativ service: profilprodukter.uppsala@slu.se –ansvarar för ekonomi, försäljning, lagerhållning samt löpande inköp.

SLU Kommunikationsavdelning: varumarke@slu.se – ansvarar för sortiment, formgivning och inköpsavtal.

Fakta:

Profilprodukter och -kläder säljs även på Servicecenter i Alnarp, Ultuna och Umeå.

Om du har frågor angående sortimentsutbudet av profilprodukter, kontakta varumarke@slu.se

För frågor om lagerstatus och leverans av produkter, kontakta profilprodukter.uppsala@slu.se


Kontaktinformation

Servicecenter Campus Alnarp
Besöksadress: Sundsvägen 6
Öppettider: Må-fr 8-16

Postadress: SLU Alnarp, Box 190, 234 22 Lomma

Servicecenter Campus Ultuna
Almas allé 8
Öppettider: Må-fr 8-16

Servicecenter Campus Umeå
Besöksadress: Skogmarksgränd
innanför entrén plan 3
Öppettider: Må-to 8-16, fr 8-15

Vid frågor angående avtal, upphandling m.m. rörande inköp på SLU, vänligen kontakta inköpsenheten på upphandling@slu.se

Om du har specifika frågor om beställningar i Proceedo kan du kontakta supporten på  ehandel@slu.se .

Om du har frågor om fakturor i Proceedo, kontakta fakturasupporten på proceedosupport@slu.se.


Sidansvarig: varumarke@slu.se