Skype for Business

Senast ändrad: 16 september 2020

Skype for business ger dig som är anställd eller student vid SLU tillgång till videosamtal, chatt, röstsamtal och möjlighet att dela dokument med andra användare. Skype for business är integrerad med Outlook vilket gör att du lätt kan se när en kontakt är tillgänglig.

Alla på SLU som har aktiva konton i Idis har tillgång till Skype for business. Klienten är kopplad till din AD-inloggning och Outlook, vilket gör att du direkt ser om dina kontakter är uppkopplade och tillgängliga för samtal.

Vad är Skype for business?

Skype for business är ett kommunikationsverktyg som låter dig och dina medarbetare/kursare på SLU att arbeta tillsammans oavsett var ni befinner er.

  • Skype for business erbjuder röst/videosamtal, videomöten, närvaroinformation och snabbmeddelanden samlade i en enda lättanvänd klient.
  • Du kan lätt dela dokument och presentationer via Skype for business.
  • Du kan använda Skype for business från din dator, surfplatta och smartphone med stöd för Windows, Mac iOS, Android och Windows Phone. Initialt kommer support att vara tillgängligt för Windows.

Möjlighet till videomöten

Skype for business erbjuder en mycket bra lösning för distansmöten via video med HD-kvalitet. Du kan delta i videomöten mot övriga videosystem på SLU via din Skype for business-klient

Fördelar med Skype for business

Det finns många fördelar med Skype for business:

  • Stabilare anslutning.
  • Bättre skärmdelning inkl. möjligheten att få kontroll över en annan användares dokument
  • Upptageninformation från din Outlookkalender, t.ex. möten.Sparad chatthistorik i Outlook.

Kom igång med Skype for business

  • Skype for Businessguiden, kom igång med Skype for business och för att lära dig mer om hur du kan använda kommunikationsverktyget.

Var uppkopplad även när du inte är på SLU

Skype for business låter dig vara uppkopplad även när du inte är på SLU. Du kan koppla Skype for business till din mobil eller surfplatta genom en app. SLU har dock inte support för Skype for business-appen.

Microsoft har en egen informationssida där du kan läsa mer hur du laddar ner appen och kommer igång med Skype for business på din mobil eller surfplatta.

För dig som är student

Skype for Business finns i dagsläget installerat på samtliga campusdatorer. Dock saknas i regel mikrofon och kamera på dessa datorer, vilket begränsar kommunikationen till endast chatt.

Om du önskar installera Skype for Business på en privat dator, så ingår klienten i Microsoft Office 365 ProPlus, vilket studenter vid SLU kan ladda ner kostnadsfritt genom Office365-portalen. Logga in med ditt SLU-epostkonto för att ta del av utbudet av Officeprodukter. 

Mac-användare och Skype for Business?

Nu finns äntligen Skype for Business för Mac(tidigare Lync). Ett kraftfullare verktyg med bättre video och ljudmöjligheter. Om du har en Mac och är IT-stödskund
installeras det automatiskt. Om du inte är IT-stödsansluten kund tar du kontakt med din datorsammordnare.

Här finner du en kort introduktion till Skype for Business for Mac: 

Fakta:
  • Har avdelningen du jobbar på en IT-samordnare så är det dit du ska vända dig för supportfrågor.
  • Är du student eller är avdelningen kund hos IT stöd så svarar de på dina frågor om Skype for business.
  • Som Mac-användare vänder du dig till IT-stöd eller din IT-samordnare för att få hjälp att installera och komma igång. 
Sidansvarig: it-stod@slu.se