Utbildning i hjärt-och lungräddning (HLR)

Senast ändrad: 06 september 2021

HLR-utbildningen hålls av Länshälsan och bekostas av institution/motsvarande. Utbildningen genomförs fysiskt enligt rekommendationer i enlighet med HLR-rådet. Rekommendationerna är utarbetade i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer om covid-pandemin.

Kursen hålls endast på svenska. Institution/motsvarande som vill beställa HLR-utbildning behöver köpa in övningsdockor till kursdeltagarna för att säkerställa hygien, istället för att låna Länshälsans dockor, samt att gruppstorleken behöver vara färre/alternativt lokalen större för att säkerställa social distansering.

Kursens innehåll:

  • HLR (hjärt- och lungräddning).
  • HLR med hjärtstartare/defibrillator.
  • Luftvägsstopp (när man sätter i halsen)
  • Utbildningen innehåller både teori och praktiska övningar.
  • Tidsåtgång: 2 h.

Så här bokar du en plats:
För bokning/planering av utbildning, kontakta Länshälsan som skickar ut en bokningslänk. Offert sammanställs och skickas ut av Länshälsan. 

Lokal för kurstillfälle:
Vid institution/motsvarande eller Länshälsans lokaler, Dag Hammarskjölds väg 10 B. Vid utbildning hos Länshälsan, anmäl dig i receptionen så kommer kursledaren och hämtar dig där.

Övrig information:
Bär gärna oömma kläder vid utbildningen då ni kommer att vara en hel del på golvet och träna på övningsdockor. Har du långt hår kan det vara bekvämt att sätta upp det under utbildningen.


Kontaktinformation

HR-specialisterna
HR-enheten, Personalavdelningen

Sidansvarig: PAVD-WEBB@SLU.SE