Presentationsmall (ppt)

Senast ändrad: 27 juni 2019
Powerpointmallens startsida i aulan i Uppsala.

När du använder den gemensamma SLU-mallen för Powerpoint-presentationer stärker du varumärket SLU. Mallarna finns inlagda i ppt-programmet i din standard-pc. Har du Mac eller annan pc får du hämta mallarna här nedan.

Använd SLU:s gemensamma mallar

Välj widescreen eller standard 4:3 beroende på var du ska prata och vilken utrustning som lokalen har. Widescreen finns i de flesta SLU-lokaler, men ska du någonstans där du tror att det inte finns kan det vara säkrast att välja 4:3. Annars blir bilden förvrängd.

Standard-pc: hitta mallarna i Powerpoint

Du som har en standard-pc från SLU hittar de fyra ppt-mallarna direkt i programmet Powerpoint. Gå in i mappen "Personal" under "Anpassad installation" och välj vilken vidd och språkversion du vill ha. 

Mac och pc: hitta mallarna här

Om du inte har en standard-pc eller har en Mac, måste du hämta mallarna via länkarna här nedan. De engelska mallarna hämtas på den engelska versionen av denna sida.

Användarguide och mall widescreen och 4:3

mall_ppt1_680.jpg
Så här ser Titel- och kapitelmallsidan ut i SLU:s powerpointmall. Den använder du för att skriva in titeln på ditt föredrag. Du kan också använda den för att skriva in ett avsnitts rubrik på.
mall_ppt2_680.jpg
Så här ser Dispositionsmallsidan ut i SLU:s powerpointmall. Här skriver du in dina olika avsnitt i föredraget eller olika punkter i mötet.
mall_ppt3_680.jpg
Så här ser mallsidan Text, kil och stor utbytbar bild ut i SLU:s powerpointmall. Den kan du använda för att skriva punkter på. Om den förvalda bilden inte passar kan du lägga in en egen. Du kan även byta färg på kilen.
mall_ppt4_680.jpg
Så här ser mallsidan Avslutande sida ut i SLU:s powerpointmall. Där kan du skriva dina kontaktuppgifter och kanske något du vill att åhörarna ska bära med sig när de går därifrån.
var_kommunikation1_680.jpg
Så här ser startsidan i SLU:s Powerpoint-mall ut i aulan i Uppsala.

Tekniska råd finns i Powerpoint-programmet

För att få råd om olika moment i Powerpoint gå till det lilla frågetecknet (?) i övre högra hörnet eller tryck på F1 när du har öppnat programmet. Då får du upp en ruta med PowerPoint-hjälp med instruktioner för olika moment:

Praktiska tips om att göra bra presentationer

Fakta:

SLU-presentation och bildspel klara att använda

  • SLU-presentation (ppt)- färdig presentation om SLU övergripande som du kan komplettera med mer specifika bilder om din egen verksamhet. Du hittar presentationen även i Powerpoint-programmet. Välj Anpassad installation/Personal/OmSLU-presentationer.
  • Bildspel med SLU-bilder (ppt) – blandade fotografier från verksamhet, miljöer och detaljer att använda i pauser vid och inför event.
Sidansvarig: nora.adelskold@slu.se