Motorvärmarna för tjänstebilarna - så funkar det

Senast ändrad: 15 mars 2023
Motorvärmare. Foto.

Eftersom SLU bedriver ett miljöarbete så är det lämpligt att motorvärmarna används i våra tjänstebilarna. Att starta upp en motor som inte är förvärmd sliter både på batteri och på motorns slitdelar. Dessutom avger motorn större mängd skadliga ämnen och bränsleförbrukningen ökar. Extra besvärligt blir det om bilarna stått en längre tid utan att ha körts. Korta körningar ger batteriet sämre återhämtning/uppladdning.

Nyckel till elstolpen finns på varje bilnyckel. Sätt i motorvärmarsladden i elstolpen, ställ in det klockslag ni ska ÅKA IVÄG och sedan sköts allt automatiskt. Motorn blir optimalt uppvärmd på det klockslag ni ställer in oberoende av ute temperatur. Glöm inte att dra ur sladden INNAN ni åker iväg.

  • Tryck EN gång på minus eller plus knappen för att visa senaste inställda tid.
  • Tryck TVÅ gånger på minus eller plus knappen och håll in knappen för att ställa in den ny tiden du vill åka. När du närmar dig din tid så släpp knappen och gör enstaka tryck med plus eller minus knappen för att komma till exakt rätt tid. När det är inställt så visas nuvarande tid igen automatiskt
  • Vill man ha ström direkt när man kommer så tryck på plus eller minus knappen i 3 sekunder så har man ström i 30 minuter.
  • När det är ström på så lyser en röd prick till vänster eller höger om tiden beroende på vilket uttag som matar ut ström.
  • Vill man ställa in klockan (om den går fel) håll in minus och plus knappen samtidigt tills siffrorna börjar blinka. Ställ sedan in tiden med minus eller plus knappen.

På varje sida om stickuttagen sitter en jordfelsbrytare. Kolla så att den inte har löst ut. Har den löst ut är det bara att vippa tillbaka den grå knappen.


Kontaktinformation