Instruktioner e-Golfen

Senast ändrad: 14 november 2022
Nya vita e-golfen med SLU-logotype. Foto.

E-Golf är en renodlad elbil. Det är nästan som att köra en vanlig bil med automatisk växellåda, men det finns några saker att tänka på.

Här nedan finns länk till ett dokument med några viktiga instruktioner för elbilen. Det är saker som är lite speciellt men det finns en utförlig instruktionsbok i bilen att slå i. Använd den!

Viktigt är att dom som är handledare till studenter, doktorander mfl ansvarar för att informera sina medarbetare innan dom kör bilen. Ska man ut på längre resor än Uppsala med omnejd är det viktigt att man inte överskattar räckvidden samt att man vet var man kan ladda bilen. Räckvidden beror på väderlek, körsätt, hur mycket av sin elutrustning man använder i bilen tex ac, radio, kupetemperatur m.m. Tex är man ute på en gård en hel dag och ska åka hem på kvällen så kanske man har ström kvar för 10 mil men det är bara 5 mil hem. Det man då glömmer bort är att det går åt ström för att värma upp bilen en kall vinterdag och plötsligt kanske man bara kommer halvvägs hem...

Observera att spolarvätska inte får förvaras i bilen! Det ger ångor i kupén och kan påverka alkolåset. All hantering av tex handsprit, våtservetter och annat med inblandning av alkoholer måste göras utanför bilen.

Viktiga instruktioner för e-Golfen


Kontaktinformation