Hoppa till huvudinnehåll

Instrument

Nedan listas i bokstavsordning forskningsinfrastruktur, instrument, vid NJ-fakulteten. Resurserna är tillgängliga för forskare vid hela SLU och även från andra universitet och företag.

Atomkraftsmikroskop (AFM)

Högupplöst probning av ytans morfologi, struktur och egenskaper med hjälp av interaktion mellan en mekanisk nanospets och det studerade materialet.

  • Instrument
19 maj 2016

Isotermisk kalorimetri

Tre isotermiska kalorimetrar (TAM Air Instruments), varje kalorimeter består av 8 kanaler (1 prov + 1 referens) för att mäta värmeutveckling av prover för att bestämma mikrobiologisk aktivitet i miljöprover, till exempel jord.

  • Instrument
15 januari 2016

Klimatstationen

Vid Ultuna i Uppsala finns en meterologisk station som ger forskare och andra intresserade tillgång till klimatdata.  9 juli 1933 sattes svenskt värmerekord med 38 grader Celsius.

18 maj 2010

Masspektrometrar

Masspektrometri används för metabolomik-, proteomik- och naturproduktforskning. Utrustningen används för egen forskning, för samarbeten med andra forskare inom SLU samt samarbeten med andra svenska och utländska universitet

  • Instrument
19 januari 2016
En stor, grå maskin, foto.

Röntgentomografen på institutionen för mark och miljö

Röntgentomografi (en icke-destruktiv metod för visualisering och kvantifiering av 3D strukturer) har använts sedan länge inom sjuk- och hälsovården som diagnostikverktyg. Tekniken utnyttjas i allt större utsträckning även inom näringsliv och som forskningsverktyg.

06 december 2012

Svepelektronmikroskop

Miljösvepelektronmikroskop försedd med analysenheten baserad på energidispersionsspektroskopi.

  • Instrument
18 januari 2016

TGA-FTIR tandemsystem

Tid- och temperaturupplöst analys av termisk nedbrytning med produktdetektering i utgående gaser

  • Instrument
19 januari 2016
Loading…