Utskick 18 december 2018

Senast ändrad: 03 januari 2019

Bildknapp på fler sidtyper, uppdaterade instruktioner för CV-sida m.m.

Under hösten har det varit ganska lugnt på utvecklingsfronten. Vi har istället gjort en säkerhetsanalys och åtgärdat en del brister i kod- och kontohantering.

  • Det senaste som har hänt och som har varit efterfrågat är att blocket bildknapp nu går att lägga in på fler sidtyper, dvs. på CV-sidor och nyhetssidor. Det går även att lägga in en videolänk i bildknappen. Dra in bildknappen i fältet för bild/bildspel och anpassa storleken så det blir bra på sidan.

  • När du uppmanar dina forskakollegor att göra/ändra i sin CV-sida kan du hänvisa till våra uppdaterade instruktioner med tips om hur man fyller i sin cv-sida, hur man gör språkversioner etc. Och nu finns det instruktioner även på engelska att dela med sig av, tack vare bidrag från framsynta webbpublicerare i Uppsala och Umeå. https://internt.slu.se/riktat/administrativa-roller/webbpublicerare/episerver/sidtyper/cv-sida/

  • Om du missade nätverksträffen 27 november kan du som vanligt hitta en inspelning av den på startsidan för webbpublicering, internt.slu.se/webbpublicerare/.

  • Snart har de flesta av oss lediga dagar, och webbredaktionens brevlåda är inte bemannad som vanligt. Svar kommer, men var beredd på att det kan dröja lite.

  • Om du jobbar under mellandagarna kanske du kan passa på att se över dina sidor, filer och block i Episerver. Ha alltid som mål att rensa bort allt som inte används! Markera en sida, fil eller ett block, för pekaren till hamburgermenyn till höger och välj Flytta till papperskorgen. I dialogrutan som öppnas ser du om sidan/blocket/filen används någonstans. Om den inte gör det är det bara att kasta.

Vi vill passa på att önska alla våra webbpublicerarkollegor lugna och sköna dagar under jul- och nyårshelgerna!


Kontaktinformation
Sidansvarig: webbredaktionen@slu.se