SLU-nyhet

Välkommen att nominera årets naturvägledning 2021

Publicerad: 10 maj 2021
Diverse naturvägledningsbilder

Var finns Sveriges mest inspirerande naturvägledning? I september kommer CNV att utnämna Årets naturvägleding 2021 – aktiviteter, verksamheter och personer som gör extraordinära insatser och bidrar till att utveckla naturvägledningen i Sverige. Fram till 7 november kan man nominera naturvägledning som man upplevt eller själv tagit fram. Utmärkelsen kommer att delas ut i samband med Friluftslivets års konferens i Åre 6-7 december.

Vi tar emot nomineringar om naturvägledning som bedrivs utomhus. Med naturvägledning menar vi aktiviteter, metoder och verktyg som underlättar för människor att uppleva och utveckla sin känsla för och kunskap om naturen och kulturlandskapet. Exempel på naturvägledning är guidning och berättande, utställningar, natur- och kulturstigar, audioguider och appar. Läs mer om naturvägledning här.

Man kan nominera både sin egen och andras naturvägledning. En jury hjälper oss att utse vinnarna.

Pris kommer delas ut i två kategorier:
- Naturvägledning med guide
- Självguidande naturvägledning

Vi på CNV hoppas och tror att vinnaren och presentationen av vinnare och finalister ska inspirera till mer och ännu bättre naturvägledning i Sverige.

Läs mer och nominera här!


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv

Sidansvarig: cnv@slu.se