SLU-nyhet

Om bibliotekets service med anledning av det nya coronaviruset

Publicerad: 17 mars 2020

Biblioteken i Uppsala och Alnarp kommer från och med 18 mars att vara obemannade och det krävs passerkort för att komma in på alla orter. Vi hjälper dig gärna genom epost, telefon och chatt. Våra evenemang är för tillfället inställda. Vi tar också bort förseningsavgifterna på 1-dagslån och alla lån kommer att förlängas automatiskt.

Vi vill be dig att inte besöka våra bibliotek om du uppvisar förkylningssymtom. Alla lån kommer att förnyas automatiskt och inga avgifter kommer att tas ut för försenade lån. Du kommer in i biblioteken med ditt passerkort och kod, om du vill hämta och återlämna böcker. Biblioteket i Umeå är dock bemannat som vanligt.

Behöver du personlig service så hjälper vid dig gärna via epost, telefon och chatt. Du kan ringa samt chatta med oss vardagar 9-16. Chatten hittar du på bibliotekets webbplats, eller i vår söktjänst Primo.

Vi vill påminna om att det är möjligt att nå våra omfattande e-resurser hemifrån, med hjälp av SLU:s VPN-tjänst. (Tänk på att logga ut från VPN när du är klar.)

För att undvika smittspridning är evenemang som skulle ägt rum i bibliotekets lokaler inställda, just nu fram till 2 april. Vi kommer att hålla bibliocafé i digital form, mer information kommer. Håll utkik i bibliotekets kalender här på webben för att se förändringar i vårt evenemangsutbud!

All information ovan kommer att uppdateras löpande.

Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se