SLU-nyhet

SCAW firade 10 år

Publicerad: 13 maj 2019
Viveka Hillegaart talar på SCAW:s 10-års jubileum. Foto.

SCAW firade 10 verksamma år inom djurvälfärd.

Över 100 personer samlades på Ultuna i Uppsala den 8 maj för att fira SCAWs arbete med djurvälfärdsfrågor under 10 år. Dagen bjöd på en rad intressanta föreläsningar från ledande forskare inom djurvälfärd, EU-parlamentariker och SCAWs egen personal. SCAWs arbete som kontaktpunkt för slaktfrågor och PARERE (validering av alternativa metoder till djurförsök) belystes genom dialog mellan SCAW och näringen. Dagen avslutades med att SCAWs  föreståndare, Viveka Hillegaart, blickade framåt mot 10, 20, kanske 100 ytterligare verksamma år för SCAW med viktigt arbete inom djurvälfärdsområdet.

Lotta Berg pratar på SCAW:s 10-års jubileum. Foto.
Linda Keeling SCAW:s jubileum. Foto.
Jytte Guteland på SCAW:s 10 års jubileum. Foto.
Viveka Hillegaart talar på SCAW:s 10-års jubileum. Foto.

Kontaktinformation

Sidansvarig: josefina.zidar@slu.se