Kurs i svenska för SLU-anställda

Senast ändrad: 16 september 2021

Personalavdelningen på SLU anordnar undervisning i svenska språket för medarbetare inom SLU.

 

Målgrupp:

Dessa kurser är en förmån för de som är anställda vid SLU och är i behov av utbildning i svenska språket. Är du stipendiat, vänligen kontakta kursadministratören.
Det finns ett begränsat antal kurser och även ett begränsat antal platser per kurstillfälle.

Omfattning:

Kurserna anordnas i samarbete med Upgrades Education och är uppdelade på 15 tillfällen á 1,5 timmar. Då kurserna hålls digitalt finns möjlighet för samtliga att delta, oavsett universitetsort och hemmaarbete/kontorsarbete.

Aktuella kursstarter:

Nästa kursstart planeras till v. 40 och anmälan är nu öppen. Vänligen observera deadline för anmälan.

Kursanmälan:

För att kunna anmäla dig behöver du vara anställd på SLU och därmed ha ett AD-konto. Någon annan kan inte göra anmälan åt dig, utan du behöver själv göra din egen anmälan. Som verksam (konsult, etc.) eller student kan du inte gå dessa kurser.

När du anmäler dig till en kurs garanterar du att du kan närvara vid samtliga tillfällen under kursens gång. Du behöver ha din prefekts (eller motsvarande) godkännande att delta i kursen. 

Anmälan ska ske via anmälningslänken på webbsidan. Det är inte möjligt att anmäla sig via e-post.

CEFR-test för att avgöra din nivå
Du som anmäler dig måste ha gjort CEFR-testet och i samband med din anmälan behöver du mejla swedishlessons@slu.se och meddela vilken nivå du är på. Detta för att vi ska kunna få så jämn nivå som möjligt på alla deltagare.

Testet kan göras här: https://www.upgrades.se/en/testa-din-sprakniva-cefr-testet/.

Var noga med att läsa instruktionerna innan du påbörjar testet!

 

Bekräftelse:

Vi ser över inkomna anmälningar när anmälningstiden har gått ut.

Vi kommer att skicka ett mejl till er på den e-post ni har uppgivit, där vi bekräftar er anmälan, alternativt meddelar att ni har fått reservplats eller att vi inte kan ta emot er på kursen. Detta kommer att skickas ut kort efter att anmälan stängt och antagningsprocessen är klar.

Om du skickar anmälningsförfrågan via mail efter anmälningstidens utgång kommer du endast att ställas på kölista och du kommer att bjudas in till anmälan för nästa kursomgång istället.

Kurskostnader och kurslitteratur:

Kursen är utan kostnad för dig som anställd och som uppfyller kraven för anmälan.

Kurslitteratur betalas av institutionen/avdelningen och kan beställas via Bokus i Proceedo. Vid frågor och hjälp med beställning, vänligen kontakta personaladministratören på din institution/avdelning.

Alla kurser: Rivstart A1 + A2: ISBN-nr: 9789127434202, ca-pris: 330: - ex moms.

 

Kursintyg:

Kursintyg kan komma att erhållas efter kursens slut, mot att du närvarat minst 75% av tillfällen samt klarar slutprovet vid sista kurstillfället. Observera att slutprovet inte blir aktuellt om du inte har klarat närvaron.

 

 

 

 


Kontaktinformation

Sara Andersson, HR-administratör/kursadministratör
Personalavdelningen, SLU
swedishlessons@slu.se018-67 15 22

Sidansvarig: swedishlessons@slu.se