21
okt

22
okt
Östersund

Inspirationsdagar i tidsresans metod

Skapa dina egna tidsresor! Vill du prova på att göra egna tidsresor i din förskola, skola, museum eller hembygdsgård? Sedan slutet av 90-talet erbjuder Jamtli kurser i tidsrese-metoden. Välkommen till Jamtli i Östersund!

Vi vill inspirera pedagoger inom förskola, skola och museer/hembygdsföreningar att göra sina egna tidsresor till förr i tiden! Hur kan man använda sin egen skolgård/förskola, hembygdsgård eller kulturmiljö till tidsresor? Vi från Jamtli kan stötta med kurser/nätverksträffar, faktamaterial och utlån av rekvisita till olika tidsreseteman. Praktik och teori i skön blandning.

 

Tema för kursen: Lindebarn i Hackåsgården – Uppväxtvillkor, omvårdnad och vardag för de allra yngsta.

- Synen på de yngsta barnen i bondesamhället

- Skötsel, klädedräkt och barnmöbler

- Följ med på tidsresan "Mor Sofia väntar smått"– ska det bli en pojke eller flicka?


Kontaktinformation
Sidansvarig: cnv@slu.se