matologi-82-av-106-1.jpg
25
aug
Norra Latins skolgård, Stockholm

Matologi

evenemang |
FarmersMarket17.gif

För fjärde året i rad är Matologi tillbaka den 25 augusti 2018 mellan kl 10 och 16 på Norra Latins skolgård i Stockholm. Matologi är ett heldagsevent som består av flera delar: Farmers Market / Framtidens företag / Kunskapstält. Vi möter forskare, företag, offentliga aktörer, intresseorganisationer, kockar och många andra kopplade till mat, klimat och hållbarhet.

Det finns oerhört många faktorer att ta hänsyn till när man väljer vilken mat man ska handla, tillaga och äta. Hur väljer man mat som är bäst för klimatet, hälsan, djuren, naturen, ekonomin och andra parametrar?

Matologis syfte är att sprida kunskap som utgår från Sveriges Lantbruksuniversitets forskning – för att våra besökare ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel vi väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt.

2018 väljer vi att ge Matologi temat "Mitt hållbara matval" för att du som konsument ska kunna göra kloka matval utifrån vilka frågor som är prioriterade för just dig.

Matologi har en egen hemsida. Här kan du läsa mer om eventet. 

Sidansvarig: rebecca.rikner@slu.se