5
jul
Almedalsveckan, Visby

Ny mat på bordet? Om regional innovation och entreprenörskap i livsmedelssektorn. Kl 10:00

seminarier, workshops |

Ny mat på bordet? Om regional innovation och entreprenörskap i livsmedelssektorn. Vilka ska med? Vad krävs? Hur lyckas branschen ta steget från strategier och planer till mejeri, bageri eller bryggeri, från det egna köket till en fungerande fabrik och etablering på marknaden. Hur kommer konsumenten in i arbetet? Hur kommer hållbarheten in i bilden?


Ett samtal mellan offentliga och privata aktörer från flera olika regioner, samt från forskningen. Även företaget Macklean medverkar, som i våras tog fram en rapport om livsmedelsbranschens utmaningar.

Medverkande

  • Thomas Norrby, moderator, statskonsulent, SLU
  • Filip Lundin, MacLean
  • Jan Bertoft, Sveriges Konsumenter
  • Anna Backlin, Region Gävleborg
  • Lasse Nellmer, Länsstyrelsen Gotland
  • Karin Farinder, Region Gotland
  • Susanne Welin-Berger, Gotland Grönt Centrum


För kännedom
Fotografering kan komma att ske, med syftet att i SLU:s olika kommunikationskanaler beskriva universitetets verksamhet. Om du INTE vill vara med på bild måste du meddela fotografen detta på plats.

Fakta
Tid: 2018-07-05 10:00 - 11:15
Ort: Visby
Lokal: Almedalsveckan
Arrangör: SLU Institutionen för stad och land
Mer information:

Uppsala universitet, E-huset, Sal E35, Huvudentré Cramérgatan 3.



Kontaktinformation
Thomas Norrby, 0705-671889
Statskonsulent vid Institutionen för stad och land
Avdelningen för landsbygdsutveckling
SLU Sveriges lantbruksuniversitet
Sidansvarig: rebecca.rikner@slu.se