6
dec
Aulan, Alnarpsgården, Alnarp

Alnarps Nötköttsdag 2018

evenemang | seminarier, workshops |
ätande kor.JPG

Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. Välkomna till en inspirerande dag!

Svensk nötköttsproduktions utmaningar

  • Internationella erfarenheter
  • Teknikens möjligheter

 

Fakta
Tid: 2018-12-06 09:00 - 15:30
Ort: Alnarp
Lokal: Aulan, Alnarpsgården
Arrangör: Dagen arrangeras i samarbete mellan Institutionen Biosystem och teknologi (BT), Partnerskap Alnarp, LRF-Skåne och Skånes Nötköttsproducenter.
Sista anmälningsdag: 2 december 2018
Pris: 350 kr (inkl. moms) inkluderar lunch, kaffe och dokumentation. Elever vid lantbruksskolor betalar halva priset.
Mer information:

Strömma hela dagen på video....


Program

Moderator: Anna Kristoffersson

 9.00

Registrering - kaffe med fralla

 9.30

Inledning

 

Drivkrafter och utmaningar för svensk nötköttsproduktion
- Ann Helen Meyer von Bremen, Journalist

 

Svängningar på marknaden – hur hanteras det på Irland?
Edward O'Riordan, Teagasc, Irland 

 

 

Svängningar på marknaden – hur hanteras det i Sverige?
- Hans Agné, Svenska Köttföretagen AB

Frågestund

11.50

13.00

LUNCH

Brunstkoll med hjälp av sensorer
- Sven Olof Hägg, Sonarps gård, Eslöv

 

 

 

Vattenkoll på beten med Koho
- Jan Malmgren, Byutveckling AB

Automatisk vägning på bete
- Katarina Arvidsson Segerkvist, HMH/SLU

Öka lönsamheten och förenkla vardagen med Uniform-Agri Kött
- Louise Ingemansson och Christoffer Isenstråle, Skånesemin

Räkna på lönsamheten med hjälp av nyckeltal och uppföljning
- Marie o Per-Ola Wilhelmsson, Gårdarp, Löberöd

Avslutning

15.00

Kaffe

Sidansvarig: andrus.kangro@slu.se