12
apr
SLU-biblioteket, Umeå

Värt att veta… När skogen brinner – vad händer då? Från brandbekämpning till naturvård

seminarier, workshops |
Skogsbrand. Foto: Anders Granström, SLU

Anders Granström, brandforskare vid SLU, och Birgitta Boström, skogsförvaltare vid SCA, diskuterar skogsbolagens beredskap och rutiner vid en skogsbrand. Vad händer när det brinner och när det är släckt?

Det brinner med jämna mellanrum i skogen. Allt från små bränder till bränder av Salabrandens storlek. Vilken beredskap har skogsbolagen för sådana händelser och vem har egentligen ansvaret för brandskyddet i skogen? Och var kommer naturvården in?

Ta del av föredraget i efterhand på Youtube.

Göran Ståhl, professor och dekan vid fakulteten för skogsvetenskap, är moderator.

Fakta
Tid: 2017-04-12 12:00
Ort: Umeå
Lokal: SLU-biblioteket
Arrangör: Fakulteten för skogsvetenskap
Mer information:

SLU Umeå bjuder in allmänhet och anställda till öppna lunchföreläsningar. Vi bjuder på vegetarisk soppa och bröd så långt det räcker. Kom klockan 12 – föreläsningen börjar tio över! Föredraget tar cirka 30 minuter och efteråt finns tid för frågor och diskussion.

Föredraget ingår i Värt att veta... – en nystartad serie med öppna lunchföreläsningar vid SLU Umeå.

Föredragsserien Värt att veta är ett samarrangemang mellan SLU:s miljöanalys, fakulteten för skogsvetenskap och SLU-biblioteket.


Sidansvarig: ulla.ahlgren@slu.se