26
apr
SLU-biblioteket, Umeå

Värt att veta… Klimatpolitik i det lilla och det stora: ett föredrag om varför bättre vedspisar i Afrika kan vara en mer effektiv klimatåtgärd än flygförbud

seminarier, workshops |
Bengt Kriström, SLU. Foto: Alejandro Egüez

Hur minskar vi kodioxidutsläppen mest effektivt? SLU-professor Bengt Kriström sätter resonemang och tankar inom svensk klimatpolitik i ett större sammanhang. Han förklarar varför det är klimatsmart att Sverige stödjer processer i andra delar av världen.

Ta del av föredraget i efterhand på Youtube.

När klimatförändringarna och människans delaktighet i dessa är något som diskuteras flitigt i media såväl som vid köksbordet finns behov av att reda ut begreppen. Gör det någon skillnad att du släcker lamporna efter dig, kör mindre bil och åker tåg istället för att flyga? Viktiga resonemang i en tid som denna då fakta ställs mot alternativa fakta.

Bengt Kriström är professor i naturresursekonomi vid SLU i Umeå. Hans forskningsområde är inom naturresursekonomi och samhällsekonomiska lönsamhetsbedömningar. Bengt Kriström har sett lite av insidan när det gäller den svenska klimatpolitikens utformning då han deltagit som rådgivare åt både Fredrik Reinfeldt och Bosse Ringholm.

Fakta
Tid: 2017-04-26 12:00
Ort: Umeå
Lokal: SLU-biblioteket
Arrangör: Fakulteten för skogsvetenskap
Mer information:

SLU Umeå bjuder in allmänhet och anställda till öppna lunchföreläsningar. Vi bjuder på vegetarisk soppa och bröd så långt det räcker. Kom klockan 12 – föreläsningen börjar cirka tio över! Föredraget tar cirka 30 minuter och efteråt finns tid för frågor och diskussion.

Föredraget ingår i Värt att veta... – en nystartad serie med öppna lunchföreläsningar vid SLU Umeå.

Föredragsserien Värt att veta är ett samarrangemang mellan SLU:s miljöanalys, fakulteten för skogsvetenskap och SLU-biblioteket.


Sidansvarig: ulla.ahlgren@slu.se